Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesné máslo ze 3 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Ovesné máslo ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Rostlinné máslo z ovesných vloček je zdravou a chutnou alternativou k tradičnímu máslu. Díky jednoduchému návodu si můžete vytvořit krémové rostlinné máslo, které se chutí hravě vyrovná klasickému živočišnému, můžete si jím potřít čerstvý chléb anebo jej použít do všech vašich oblíbených receptů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ovesné vločky nasypte do vhodné nádoby a zalijte je vodou. Při pokojové teplotě je nechte namáčet 4–6 hodin. Vločky by do sebe měly vsáknout veškerou tekutinu.

2. KROK

Namočené ovesné vločky přesuňte do kuchyňského mixéru anebo procesoru. Přidejte kokosový i olivový olej.

Tip: Ovesné máslo je možné připravit také pouze z kokosového anebo pouze olivového oleje, jen zdvojnásobte dávku oleje.

3. KROK

K vločkám a olejům přidejte sůl, pepř a kurkumu. Mixujte, dokud se vše řádně nespojí a nevznikne hebká krémová hmota.

4. KROK

Máslovou hmotu vlijte do vhodných nádob a uložte ji do chladničky. Před použitím nechte máslo vychladit minimálně 8 hodin v nejchladnější části lednice.

5. KROK

Ovesné máslo můžete používat jako náhradu klasického živočišného másla. Je ideální na vaření, přípravu dezertů, sušenek či brownies.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty z Gri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů