Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá zmrzlina

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Rychlá zmrzlina - postup přípravy

Zmrzlina je primárně spojovaná s letním obdobím, avšak zachutná i v zimě. Chcete se osvěžit rychlou domácí zmrzlinou? Pak pro vás máme skvělý tip, který vám zabere jen několik minut. Výsledek je opravdu lahodný a potěší zejména malé děti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si k ruce vezměte menší plastový sáček a do něj vlijte kondenzované mléko s obyčejným kravským mlékem.




Pak sáček pečlivě uzavřete.

Nyní do druhého většího vsypte led a sůl.

Nakonec vložte malý sáček do velkého, dobře utěsněte a protřepávejte po dobu 2 minut.

Vlivem ledového obalu se solí vznikne ona rychlá zmrzlina.

Svou smetanovou zmrzlinu podávejte dle libosti. Hodit se budou například sušenky, čokoládová či karamelová poleva a čerstvé ovoce typu jahody, banány, borůvky a maliny. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud budete chtít intenzivnější chuť rychlé zmrzliny, můžete místo mléka zvolit v receptu tučnější smetanu. Pro karamelovou chuť pak vybírejte zkaramelizované kondenzované mléko místo toho klasického. Kakaovou zmrzlinu snadno vytvoříte, když do sáčku nalijete trochu čokoládové polevy nebo přilijete smetanu ochucenou Grankem. Můžete však připravit i populární stracciatellu, když do směsi vsypete drcenou hořkou čokoládu. Máte snad chuť na mátovou? I to lze. Ke kondenzovanému mléku a smetaně přisypte rozemletou čerstvou mátu nebo mátovou esenci. Možností je zkrátka hned několik, stačí si jen vybrat. Mlsejte zdravěji a bez „éček“, kterých je v kupovaných produktech leckdy až příliš.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů