Rychlé dortíky s třešňovou náplní - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci na dezert, který by se hodil na všední i sváteční stůl, s rychlými dortíky nešlápnete vedle. Jsou osvěžující a zdobí je lahodný smetanový krém.
Těsto
Náplň
Krém
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte mléko s olejem a směsí mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. Mouku přidejte nadvakrát.
Do těsta vmíchejte citronovou šťávu a naplňte jím formy na dortíky. Ty vyskládejte na plech a dezert pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
Mezitím připravte náplň. V rendlíku smíchejte třešně s cukrem a směs začněte zahřívat. Asi po 3 minutách, až se cukr rozpustí, ovoce zalijte škrobem, rozpuštěným ve vodě a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Náplň přelijte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na náplni nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.
Z každého upečeného dortíku vykrojte střed, do kterého aplikujte náplň. Rychlé dortíky na závěr ozdobte krémem z vyšlehaného smetanového sýra se smetanou a cukrem, který ozdobte zbytkem náplně.
Tip: Ke zdobení rychlých dortíků smetanovým krémem použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, který vám usnadní a urychlí práci.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší recepty