Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná citrónová buchta na plech

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchaná citrónová buchta na plech - postup přípravy

Hledáte-li snadný a rychlý recept na dezert, který zvládnou i ti, kteří s pečením začínají, vyzkoušejte citrónovou buchtu na plech. Je osvěžující a nadýchaná.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Na vymazání a vysypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky a pokryjte jimi dno zapékací mísy, kterou jste vymazali máslem a vysypali cukrem. Ze zbylé poloviny nastrouhejte citronovou kůru. 

Poznámka: Použijte citron, který je dobře omytý a chemicky neošetřený.

2. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny. Poté do směsi, za stálého šlehání, přidejte mléko, a jakmile se ingredience propojí, přidejte také mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. 

Tip: Před použitím mouku prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

3. KROK

Za stálého šlehání do těsta přilijte také rostlinný olej a poté citronovou kůru. Těstem zalijte citrony v zapékací míse a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

4. KROK

Citrónovou buchtu na plech podávejte nakrájenou na kousky. 

Poznámka: Dezert před podáváním nechte vychladnout. Díky tomu bude lépe stravitelný.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Leckere Wochentage

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů