Bezlepková makulka s citrónovou polevou

i Zdroj fotografie: Kateřina Kaštanová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bezlepková makulka s citrónovou polevou - postup přípravy

I bez mouky se dá vykouzlit pohádkově jemný a lahodný dezert, který potěší celou vaši rodinu. Jeho příprava podle receptu od paní Kateřiny Kaštanové je velmi snadná a hravě si s ní poradí i začátečník.
1. KROK

Do mísy vložte změklé máslo a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem do jemné a krémové konzistence. Vyklepněte 8 vajíček a oddělte bílky od žloutků. Žloutky postupně po jednom zapracujte do máslové směsi a nakonec vmíchejte mletý mák.

2. KROK

Bílek vyšlehejte do pevného sněhu, který jemnými krouživými pohyby stěrkou směrem ode dna vzhůru zapracujte do makové směsi. Výsledné těsto nalijte do plechu či formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C kolem 25 až 30 minut, případně v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Po upečení nechte buchtu vychladnout a opatrně ji vyklopte z formy.

3. KROK

Vymačkejte šťávu z jednoho citrónu, smíchejte ji s přibližně jednou polévkovou lžící mléka a přisypejte moučkový cukr. Vše rozmíchejte do hladké, mírně tekuté a jemně průsvitné hmoty, kterou rozlijte po celém povrchu makového dortu. Pokud chcete, na závěr jej ještě posypejte moučkovým cukrem a ozdobte plátky citrónu, nechte polevu ztuhnout a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 148 hlasů
Nahlásit chybu
84 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt