Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé slepované oválky v čokoládě

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlé slepované oválky v čokoládě - postup přípravy

Pokud stále nevíte, jaké vánoční cukroví připravit, vyzkoušejte tyto slepované oválky v čokoládě. Jejich příprava je snadná a zabere jen chvíli.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na oválky

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem. Do směsi poté přilijte olej a dobře ho vmíchejte. Následně přidejte žloutky, vanilkový cukr a sůl a zapracujte je ho hmoty.

2. KROK

Do směsi přidejte kukuřičný škrob a dobře ho vmíchejte. Poté přidejte kypřicí prášek, hladkou mouku a vypracujte hladké těsto.

3. KROK

Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte ho na 10 minut do lednice. Poté ho vyjměte, vložte ho mezi 2 sáčky a vyválejte ho do tenké placky.

4. KROK

Pomocí vykrajovátka vykrájejte oválky a ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 160 °C a pečte je po dobu 15 minut.

5. KROK

Spodní stranu vychladlého oválku potřete trochou rozpuštěné čokolády a přiklopte ji dalším oválkem. Poté namočte polovinu oválku do čokolády a nechte je ztuhnout.

6. KROK

Zbylou polovinu oválku potřete marmeládou a posypte ji strouhaným kokosem. Nakonec můžete oválky ještě ozdobit vlnovkou z bílé čokolády.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Yza dolce

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů