Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuře na medu se šťouchaným bramborem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečené kuře na medu se šťouchaným bramborem - postup přípravy

Pečené kuře na medu je sice jednoduchá, zato však nesmírně lahodná pochoutka, o jejíž chuti se vám bude i zdát. Spolu se šťouchanými brambory s cibulkou a slaninou tvoří perfektní pár. Recept máme od paní Ladislavy Šatavové

Ingredience pro:
1 porce

Na pečené medové kuře

Na šťouchané brambory se slaninou

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si medovou marinádu. Med smíchejte se sójovou omáčkou a rostlinným olejem, prolisujte do ní česnek a podle chuti osolte a opepřete. Marinádu dobře promíchejte. Kuře omyjte a osušte, případně očistěte od zbytků peří a celé ho zvenčí i zevnitř potřete připravenou marinádou.

2. KROK

Potřené kuře vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho cca 1 hodinu nebo podle potřeby. Během pečení ho pravidelně přelévejte výpekem a čas od času podlijte trochou vody.

3. KROK

Zatímco se kuře peče, připravte si šťouchané brambory. Uvařte brambory v osolené vodě doměkka a rozšťouchejte je na kaši. Na sádle v pánvi osmahněte cibuli dorůžova. Nakrájejte anglickou slaninu na kostičky a přidejte ji na pánev k cibuli. Obojí společně opečte dozlatova a přimíchejte do brambor.

4. KROK

Upečené kuře rozporcujte a podávejte s kopečkem vařených brambor ozdobených nasekanou jarní cibulkou a přelitých výpekem zpod kuřete.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů