Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké italské vánoční sušenky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křehké italské vánoční sušenky - postup přípravy

Tyto vánoční italské sušenky jsou plné mandlí a pomerančového aroma, což je dokonalá kombinace pro sváteční dobu. Nejlépe si je vychutnáte s vaší oblíbenou kávou nebo čajem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V misce smíchejte 200 g mletých mandlí, moučkový cukr a špetku soli. Poté přidejte kůru z pomerančů a šťávu z pomeranče smíchanou s datlovým sirupem. Dobře promíchejte.

2. KROK

Přidejte bílek a znovu důkladně promíchejte. Postupně přisypávejte 100 g mletých mandlí a těsto dobře zpracujte.

3. KROK

Z těsta udělejte váleček a něj ukrajujte kousky, které vytvarujte do slziček. Ty obalte v moučkovém cukru a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a sušenky pečte po dobu 13–15 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé. Poté je vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů