Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové řezy s cukrářskými piškoty

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Pudinkové řezy s cukrářskými piškoty - postup přípravy

Tento recept potěší všechny milovníky dezertů, které kombinují křupavost s jemností a nemusí se péct. Pudinkové řezy s cukrářskými piškoty jsou hotové za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dortový ráfek vyložte cukrářskými piškoty a pokračujte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte 600 ml mléka s cukrem, rozšlehanými vejci a směs začněte zahřívat. 

2. KROK

Přidejte směs kukuřičného škrobu se 100 ml mléka a obsah rendlíku vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém propasírujte do mísy, kde ho smíchejte s likérem Baileys.

Poznámka: Použití likéru je volitelné. 

3. KROK

Do krému vmíchejte také vanilkový extrakt se smetanovým sýrem, a jakmile se ingredience propojí, směs rozmixujte. Krém naneste na piškoty v dortovém ráfku a zakryjte ho další vrstvou piškotů. 

4. KROK

Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 4 hodiny do lednice, nejlépe na celou noc. Poté ho z ráfku vyjměte a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Еда по любви

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů