Pudinkové řezy s cukrářskými piškoty - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky dezertů, které kombinují křupavost s jemností a nemusí se péct. Pudinkové řezy s cukrářskými piškoty jsou hotové za pár minut.
Základ
Krém
Na posypání
Dortový ráfek vyložte cukrářskými piškoty a pokračujte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte 600 ml mléka s cukrem, rozšlehanými vejci a směs začněte zahřívat.
Přidejte směs kukuřičného škrobu se 100 ml mléka a obsah rendlíku vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém propasírujte do mísy, kde ho smíchejte s likérem Baileys.
Poznámka: Použití likéru je volitelné.
Do krému vmíchejte také vanilkový extrakt se smetanovým sýrem, a jakmile se ingredience propojí, směs rozmixujte. Krém naneste na piškoty v dortovém ráfku a zakryjte ho další vrstvou piškotů.
Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 4 hodiny do lednice, nejlépe na celou noc. Poté ho z ráfku vyjměte a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда по любви