Rychlý čokoládový dort na plech - postup přípravy
Jednoduchý čokoládový dort na plech lze připravit během chviličky. Upečené těsto stačí jen potřít krémem a polít čokoládovou polevou.
Na těsto
Na krém
Na polevu
Do mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl a vymíchejte vše metličkou. Poté přilijte kefír, který lze nahradit bílým jogurtem, a zamíchejte. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a prosejte je do mísy. Následně vymíchejte těsto.
Nalijte ho do formy o rozměrech 29 x 18 centimetrů, kterou jste předtím vyložili pečicím papírem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 15 až 20 minut.
Na krém nalijte do mísy slazené kondenzované mléko. Vmíchejte do něj nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Poté přidejte kakao a nakonec zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
Z vychladlého korpusu odkrojte vršek, abyste ho zarovnali, a podélně ho rozpulte. Polovinu krému dejte mezi obě půlky korpusu, druhou polovinou pokryjte vršek a strany.
Odkrojený vršek korpusu rozmixujte v mixéru a drobky použijte na pokrytí stran a okrajů vršku. Na polevu smíchejte kakao, cukr a zakysanou smetanu a za stálého míchání vše zahřívejte v hrnci, dokud nevznikne hladká směs. Nechte vychladnout.
Po vychladnutí ji přelijte do cukrářského sáčku a ozdobte jí vršek dortu. Dejte ho do lednice ztuhnout, poté ho nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.