Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný hrnkový piškot s džemem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaný hrnkový piškot s džemem - postup přípravy

Upečte si nadýchaný hrnkový piškot podle paní Romany Važanské, který zvládne i úplný začátečník. Můžete ho naplnit oblíbeným domácím džemem nebo čokoládovou pomazánkou s čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte polohrubou mouku a předejte k ní kypřicí práškem do pečiva. Poté přisypte cukr a všechny suché ingredience společně promíchejte.

2. KROK

Do vlažného mléka rozklepněte vejce a přidejte olej. Pečlivě vše promíchejte a směs vlijte do mísy k suchým ingrediencím.

3. KROK

Vše pečlivě vyšlehejte a vytvořte hladké těsto. Přelijte ho do vymazané a vysypané formy a poté ji vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C. Piškot pečte přibližně 30 minut.

4. KROK

Piškot nechte vychladnout a poté ho rozkrojte a namažte džemem. Nakonec ho nakrájejte, posypte moučkovým cukrem a podávejte.

5. KROK

Tip: Aby byl piškot vyšší, zvolte menší velikost formy, než je klasický plech.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů