Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jahodový pohár se šlehačkou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Rychlý jahodový pohár se šlehačkou - postup přípravy

Pokud máte doma jahody a přemýšlíte, jaký dezert z nich vytvořit, vyzkoušejte recept na tyto poháry se šlehačkou. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Jahody pečlivě omyjte, očistěte a nakrájejte. Polovinu z nich přendejte do mixéru, přidejte k nim 2 lžíce cukru, rozmixujte je na pyré a dejte je do lednice.

2. KROK

Vyšlehejte smetanu ke šlehání do polotuha, přidejte k ní 1 lžíci cukru a pokračujte ve šlehání, dokud šlehačka není zcela tuhá. Poté ji dejte vychladit.

3. KROK

Do mísy vložte nízkotučný tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr a 4 lžíce cukru. Směs šlehejte,  dokud nevznikne hladký krém. Poté opatrně a pomalu vmíchejte vyšlehanou šlehačku.

4. KROK

Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s jahodovým pyré. Do pohárů nejprve dejte třetinu krému z tvarohu a mascarpone.

5. KROK

Poté přidejte vrstvu jahodové směsi. Následuje další vrstva krému, pak opět jahodová směs a na závěr bílý krém. Poháry nakonec ozdobte celou jahodou.

6. KROK

Tip: Jako ozdobu můžete také použít lístky máty a nastrouhanou čokoládu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Karinas Kochecke

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů