Rychlý jahodový pohár se šlehačkou - postup přípravy
Pokud máte doma jahody a přemýšlíte, jaký dezert z nich vytvořit, vyzkoušejte recept na tyto poháry se šlehačkou. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá.
Ingredience
Jahody pečlivě omyjte, očistěte a nakrájejte. Polovinu z nich přendejte do mixéru, přidejte k nim 2 lžíce cukru, rozmixujte je na pyré a dejte je do lednice.
Vyšlehejte smetanu ke šlehání do polotuha, přidejte k ní 1 lžíci cukru a pokračujte ve šlehání, dokud šlehačka není zcela tuhá. Poté ji dejte vychladit.
Do mísy vložte nízkotučný tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr a 4 lžíce cukru. Směs šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Poté opatrně a pomalu vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s jahodovým pyré. Do pohárů nejprve dejte třetinu krému z tvarohu a mascarpone.
Poté přidejte vrstvu jahodové směsi. Následuje další vrstva krému, pak opět jahodová směs a na závěr bílý krém. Poháry nakonec ozdobte celou jahodou.
Tip: Jako ozdobu můžete také použít lístky máty a nastrouhanou čokoládu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Karinas Kochecke