Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová kůže z čerstvého ovoce

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 600 minut

Jahodová kůže z čerstvého ovoce - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte zdravou pochoutku, kterou můžete použít i k přípravě smoothie nebo k výrobě dezertů. Jahodovou kůži připravíte velmi snadno.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozmixujte je dohladka. Vzniklou hmotu rozprostřete na silikonové podložky do sušičky na ovoce, které předem potřete trochou oleje.

2. KROK

Tip: Pokud nejsou jahody dostatečně sladké, můžete je dochutit cukrem. Milovníci zdravějších alternativ pokrmů mohou cukr nahradit medem.

3. KROK

Podložky s pyré vložte do sušičky a ovoce sušte 10 hodin při 55 °C. Usušené jahodové kůže srolujte a uchovávejte je v papírové nebo dřevěné nádobě. 

4. KROK

Poznámka: Pokud budete chtít použít kůže ihned, uchovávejte je v lednici. V případě, že byste je chtěli skladovat déle, vložte je do mrazáku, ve kterém vydrží 3–6 měsíců.

5. KROK

Jahodové kůže můžete mlsat jen tak, ale můžete je použít i k přípravě nápojů, jako je smoothie nebo k tvorbě nejrůznějších dezertů.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů