Jahodová kůže z čerstvého ovoce - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte zdravou pochoutku, kterou můžete použít i k přípravě smoothie nebo k výrobě dezertů. Jahodovou kůži připravíte velmi snadno.
Základ
Na vymazání
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozmixujte je dohladka. Vzniklou hmotu rozprostřete na silikonové podložky do sušičky na ovoce, které předem potřete trochou oleje.
Tip: Pokud nejsou jahody dostatečně sladké, můžete je dochutit cukrem. Milovníci zdravějších alternativ pokrmů mohou cukr nahradit medem.
Podložky s pyré vložte do sušičky a ovoce sušte 10 hodin při 55 °C. Usušené jahodové kůže srolujte a uchovávejte je v papírové nebo dřevěné nádobě.
Poznámka: Pokud budete chtít použít kůže ihned, uchovávejte je v lednici. V případě, že byste je chtěli skladovat déle, vložte je do mrazáku, ve kterém vydrží 3–6 měsíců.
Jahodové kůže můžete mlsat jen tak, ale můžete je použít i k přípravě nápojů, jako je smoothie nebo k tvorbě nejrůznějších dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Мариной Ломака