Rychlý mramorový koláč s třešněmi - postup přípravy
Vzdušný, nadýchaný, aromatický, chutný, jemný a vzhledově krásný dezert můžete připravit během chvilky. Mramorový koláč s třešněmi nezabere příliš mnoho času, a přitom je úchvatně lahodný, takže si ho užije celá rodina i přátelé.
Ingredience
V první řadě si připravte třešně. Důkladně je omyjte a odstraňte pecky. Nechte je okapat.
Poté si na řadě těsto. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s trochou soli, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Postupně přidejte veškerý cukr a šlehejte, dokud se zcela nerozpustí. Připravte si dostatečně velkou mísu a dejte do ní žloutky. Za stálého míchání na nejnižší rychlost mixéru přilévejte malým pramínkem olej. Poté přidejte také mléko. Nakonec prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr opatrně a důkladně vmíchejte bílky.
Získané těsto rozdělte na dvě přibližně stejně velké části. Do jedné přidejte holandské kakao a důkladně promíchejte. Připravte si plech o rozměru 25×35 cm a vyložte ho pečicím papírem. Při nalévání těsta míchejte barvy, abyste získali mramorový vzhled. Dvě velké lžíce světlého těsta nalijte doprostřed plechu, pak přidejte dvě lžíce tmavého a takto postupujte, dokud vám nedojdou obě poloviny těsta.
Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte po dobu 35–40 minut nebo dokud těsto nádherně nezhnědne na povrchu. Proveďte test párátkem a uvidíte, jestli je koláč hotový.