Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý mrkvový krém se zakysanou smetanou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý mrkvový krém se zakysanou smetanou - postup přípravy

Pokud máte doma přebytek mrkve, vyzkoušejte recept na tento lahodný krém, podle YouTube kanálu Vaření s Mozkem. Servírovat ji můžete se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli a mrkev pečlivě očistěte. Cibuli poté nakrájejte na kostičky a mrkev na větší kolečka. Následně do hrnce nalijte olej a nechte ho rozehřát.

2. KROK

Cibuli lehce orestujte, přidejte k ní mrkev a restujte ji, pokud nebude lehce zlatavá. Poté k ní přidejte kari koření, mletý černý pepř a prolisovaný česnek.

3. KROK

Směs restujte přibližně minutu a poté ji zalijte vývarem. Jakmile směs začne vřít, vařte ji dalších 30 minut.

4. KROK

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a případně ji dosolte dle chuti. Poté ji můžete ihned servírovat.

5. KROK

Mrkvový krém servírujte se lžící zakysané smetany a nadrobno nasekanou pažitkou či jinou oblíbenou bylinkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů