Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka na spalování tuku

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zeleninová polévka na spalování tuku - postup přípravy

Přes veškerá předsevzetí se beztak konec roku a s ním spojené oslavy neobejdou bez spousty nezdravého a kalorického jídla. Začátek roku tak můžete spojit s odlehčovací kúrou, s níž vám může pomoci správná strava, třeba tato zeleninová polévka, která je doslova spalovačem tělesného tuku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očistěte cibuli a nakrájejte ji nadrobno a nechte ji osmahnout v hrnci s trochou rostlinného oleje. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k cibuli osmahnuté dorůžova.

2. KROK

Zatímco se cibule s mrkví smaží, nakrájejte na proužky červenou a žlutou papriku, a když mrkev v hrnci získá žlutavou barvu, přidejte papriku do hrnce. Vše promíchejte a nechte opět společně restovat.

3. KROK

Květák rozdělte na růžičky. Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, včetně nati a vše přidejte do hrnce s ostatní zeleninou. Zalijte ji litrem vody, přidejte lžičku soli, dobře promíchejte a nechte pod pokličkou vařit.

4. KROK

Rozkrojte rajče a nastrouhejte ho na struhadle. Tím ho zbavíte slupky a získáte jemnou konzistenci. Strouhané rajče přilijte do hrnce s polévkou, vraťte zpět pokličku a pokračujte chvíli ve vaření.

5. KROK

Když se rajče s polévkou spojí, přidejte prolisované dva stroužky česneku (případně jejich množství uzpůsobte vlastní chuti) a všechnu zeleninu v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

6. KROK

Polévku na závěr případně dosolte či dochuťte jiným kořením, servírujte ji do talířů, posypejte nahrubo nasekanou petrželkou a podávejte.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů