Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý nepečený dort s vařeným krémem a čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlý nepečený dort s vařeným krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Krásný a chutný nepečený čokoládový dort udělá radost nejen vašim dětem, ale potěší i kolegy v práci nebo hosty na rodinné oslavě. Není náročný na přípravu, čas ani suroviny, a tak se jistojistě stane oblíbenou součástí vašeho cukrářského repertoáru.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve připravte krém. Do kastrůlku se silným dnem nalijte mléko, přidejte krystalový a vanilkový cukr, mouku a kukuřičný škrob, metličkou dobře promíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky a na mírném ohni přiveďte k varu. Když směs začne bublat, vařte 2 až 3 minuty za stálého míchání, dokud krém nezhoustne a odstavte z ohně.




Do horkého krému nalámejte bílou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí a nevytvoří jednolitou konzistenci.

Připravte si obdélníkový plech nebo tác. Každou sušenku namočte do mléka a nechte ji 3 vteřiny nasáknout a vložte ji do formy. Takto vytvořte základnu dortu o rozměrech zhruba čtyři krát čtyři sušenky.

Na sušenkový korpus nalijte část horkého smetanového krému.

Na ni opět vyrovnejte vrstvu sušenek namočených v mléce a takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojdou suroviny, přičemž poslední vrstvu tvoří sušenky.


Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte tmavou čokoládu, kterou jste předtím nalámali na menší kousky, a na mírném ohni zahřívejte, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět. Metličkou míchejte, dokud nezískáte homogenní směs.

Polevu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji rovnoměrně rozetřete na celý povrch dortu.

Rozpusťte bílou čokoládu a postříkejte s ní povrch tmavé čokoládové polevy.

Hotový dort vložte do lednice alespoň na jednu hodinu.

Pak jej vyjměte z formy, nakrájejte na porce a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů