Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý piškotový dezert se smetanovým sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Rychlý piškotový dezert se smetanovým sýrem - postup přípravy

Někdy není času nazbyt, ale situace si vyžaduje připravit lahodný dezert. Ať už je to nečekaná návštěva, urputná chuť na sladké, anebo sladké pohoštění na domácí party, stačí dát dohromady pár piškotů s kakaem a smetanovým sýrem a dobrota je na světě.

Ingredience pro:
2 porce
Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cukrářské piškoty nalámejte do misky mixéru a rozmělněte je na jemný prach. K němu přidejte jednu polévkovou lžíci kakaového prášku a znovu dobře promixujte do homogenní hmoty. Získaný čokoládový prášek nasypejte na dno servírovacích pohárků a uhlaďte lžící.

2. KROK

Smetanový sýr vložte do mísy, zalijte ho kondenzovaným mlékem a 80 ml plnotučné smetany. Všechny ingredience vyšlehejte elektrickým šlehačem do jemné a homogenní krémovité konzistence.

3. KROK

Výsledný krém rozdělte na dvě poloviny. K jedné z nich přidejte jednu lžíci kakaového prášku a vyšlehejte dohladka. Světlý i tmavý krém naplňte do zdobicího sáčku. Z něho vytlačte do servírovací misky na sušenkový korpus světlou vrstvu krému do jednolité vrstvy a uhlaďte její povrch lžící do roviny. Na bílý krém pak ze sáčku navršte krém s čokoládou a opět jej urovnejte lžící.

4. KROK

Do misky nalámejte tmavou čokoládu a položte ji nad vodní lázeň. Zalijte ji zbylým množstvím smetany a zahřívejte obojí tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pak přísady promíchejte do lesklé hmoty a tu nalijte na povrch čokoládové vrstvy dezertu. Opět čokoládu rozprostřete po celé ploše a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů