Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sádlo připravované v sáčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Sádlo připravované v sáčku - postup přípravy

Sádlo je již dlouho tradičním občerstvením a pochoutkou pro mnoho Čechů a obecně pro hodně lidí ve střední Evropě. Existuje mnoho možností a metod na jeho výrobu. My vám nabízíme novou a možná trochu netradiční variantu, jak si ho vyrobit. Vyzkoušejte balíčkovou metodu a uvidíte, že budete spokojeni. Vychutnejte si tradiční české chutě zcela novým a jedinečným způsobem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vezměte kus tlusté slaniny a nakrájejte ji na malé kousky.




Poté si na talíři připravte směs koření podle vlastní chuti. Nasypte koření na sádlo, přidejte trochu koření na kebab, cukr a 3-4 lžičky soli. Sádlo do této směsi položte ze všech stran a vložte do plastového sáčku. Přidejte tam zbývající koření a čerstvé mletý pepř. Koření můžete samozřejmě přidat podle vlastní chuti a podle toho, co máte vy a vaše rodina nejraději.

Přidejte jemně nasekaný česnek a promíchejte ho mezi kousky slaniny.

Vak uzavřete, aby se zabránilo vniknutí mastnoty a vody. Sáček můžete dát do igelitové tašky, kterou také zavážete. Sáček s masem vložte do vody. Přiveďte vodu k varu po pokličkou. Vařte hodinu a dvacet minut na středním ohni.

Vypněte oheň a vše nechte, dokud voda úplně nevychladne. Výsledné sádlo dejte do nádoby a vložte do lednice.

Zbývající tuk s kořením dejte do samostatné nádoby. Můžete po použít do jiných pokrmů.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů