Banánovo-špaldové lívanečky

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Banánovo-špaldové lívanečky - postup přípravy

Pokud se snažíte udržet si zdravý jídelníček, ale přesto se jen neradi vzdáváte svých oblíbených pochutin, jako jsou lívance či palačinky, můžete vyzkoušet jejich zdravou variantu bez cukru a se špaldovou moukou podle receptu od paní Hany Petrášové.
1. KROK

Dobře vyzrálý, klidně tmavší banán rozkrájejte na kousky, přidejte k němu 2 vejce a mléko a vše rozmixujte dohladka. Vmíchejte 2 lžíce špaldové (nebo jiné) mouky a zadělejte hladké a polotekuté těsto.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje, přepuštěného másla nebo jiného oblíbeného tuku na smažení. Z těsta odebírejte naběračkou malé dávky, které vylévejte do rozpálené pánve, a smažte placičky po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Po dosmažení lívanečky nechte mírně zchladnout, potřete je džemem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo jinou oblíbenou ingrediencí a podávejte.

Z uvedeného množství surovin vyjde asi 18 až 20 lívanečků.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 246 hlasů
Nahlásit chybu
104 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt