Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sardinková pomazánka s vejci a koprem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Sardinková pomazánka s vejci a koprem - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, co připravit ke snídani nebo svačince, vytvořte sardinkovou pomazánku s vejci. Je výživná, plná aromatických chutí a hotová je za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Pomazánka

Dip

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bagetu nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a smažte ji na rozpuštěném másle přibližně 1,5 minuty, z každé strany. Bagetu z pánve vyjměte a pokračujte s přípravou pomazánky.

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s rozmačkanými sardinkami, nastrouhaným sýrem, nakrájenými vařenými vejci a nasekaným koprem.

Poznámka: Vejce vařte 10 minut. Po vychladnutí je dále zpracujte.

3. KROK

V samostatné misce smíchejte jogurt s hořčicí, pepřem a solí. Vzniklý dip přidejte k ostatním ingrediencím a sardinkovou pomazánku s vejci servírujte společně s osmaženou bagetou. 

4. KROK

Tip: Pomazánku můžete podávat ihned. Skvěle ale chutná také mírně vychlazená. Pomazánku můžete ozdobit několika cherry rajčaty.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů