Sardinková pomazánka s vejci a koprem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co připravit ke snídani nebo svačince, vytvořte sardinkovou pomazánku s vejci. Je výživná, plná aromatických chutí a hotová je za pár minut.
Pomazánka
Dip
Příloha
Bagetu nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a smažte ji na rozpuštěném másle přibližně 1,5 minuty, z každé strany. Bagetu z pánve vyjměte a pokračujte s přípravou pomazánky.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s rozmačkanými sardinkami, nastrouhaným sýrem, nakrájenými vařenými vejci a nasekaným koprem.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut. Po vychladnutí je dále zpracujte.
V samostatné misce smíchejte jogurt s hořčicí, pepřem a solí. Vzniklý dip přidejte k ostatním ingrediencím a sardinkovou pomazánku s vejci servírujte společně s osmaženou bagetou.
Tip: Pomazánku můžete podávat ihned. Skvěle ale chutná také mírně vychlazená. Pomazánku můžete ozdobit několika cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук