Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená kuřecí stehna s rýží z jednoho pekáčku

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečená kuřecí stehna s rýží z jednoho pekáčku - postup přípravy

Často se stává, že už nemáte sílu připravovat večeři. Ale tento recept zvládnete úplně vždycky. Je totiž tak snadný! Jedná se o recept na pečená kuřecí stehna s rýží. Možná si říkáte, že to není nic nového, ale tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a dokonalou chutí, na které vůbec není poznat, že je to jídlo skoro bez práce. Stačí dát všechny ingredience do jednoho pekáče a pak už jen čekat. Výsledkem je chutná a voňavá večeře, kterou ohromíte nejen rodinu, ale i hosty.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kuřecí stehna umyjte a dochuťte solí a kořením. Pokud máte více času, můžete kuře na chvíli odložit, aby se koření stihlo dobře vstřebat do masa, ale není to nijak nutné.




Dále oloupejte a umyjte cibuli a mrkev. Obojí zeleninu nakrájejte na kostky. Osmažte ji na malém množství rostlinného oleje na rozpálené pánvi po dobu 5-7 minut.

Mezitím si umyjte a spařte rýži. Umyjte sladkou papriku a odstraňte její jádřinec i se semínky a nakrájejte ji na drobné kostky.

Pekáč si vymažte olejem a rýži rovnoměrně rozprostřete po dně. Na rýži přijde osmažená mrkev a cibule, sladká paprika a hrášek.


Na závěr poskládejte na směs také kuřecí stehna. Přidejte ještě pár cherry rajčat a celou směs zalijte horkou vodou v poměru 1:2. Takže na 2 sklenice rýže přidejte 4 sklenice horké vody.

Pekáč dejte na 1 hodinu do předehřáté trouby na 180 ° C. Doba pečení závisí na každé troubě, proto pravidelně kontrolujte, zda se směs nepřipaluje.

Pokud se vám zdá, že z vrchu kuřecí stehna příliš rychle tmavnou, můžete pekáč zakrýt alobalem. 10 minut před koncem ale alobal odstraňte a směs zasypte strouhaným sýrem. Ten se krásně rozpustí a zezlátne. A máte hotovo! Téměř bez práce.

Pokud nechcete čekat celou hodinu, můžete namísto kuřecích stehen použít malé kousky kuřecího masa. Pokud nebude maso vcelku, daleko rychleji se propeče, ale na chuti bude výsledek velmi podobný. Stejně dobře bude recept fungovat třeba i s krůtím masem. Pokud maso nejíte, snadno si takto připravíte i vegetariánskou variantu rizota, do kterého můžete přidat třeba tofu nebo sójové maso.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů