Sekaná s ovesnými vločkami - postup přípravy
Sytá a přitom šťavnatá sekaná podle receptu od paní Lenky Sedláčkové vám bude moc chutnat. Navíc je díky ovesným vločkám mnohem zdravější a přínosnější pro vaše tělo.
Ingredience
Žemli, housku či rohlíky nakrájejte na kousky a namočte je do mléka, aby se kompletně nasákly a změkly. Poté je vyjměte a co nejlépe vymačkejte, aby přebytečné mléko nenarušovalo strukturu a soudržnost těsta.
Vepřové a hovězí maso umelte v mlýnku spolu s očištěnou cibulí a česnekem, vyždímanou žemlí a asi jednou hrstí ovesných vloček. Ke směsi umelte také kousek špeku, aby byla sekaná šťavnatější.
Umleté ingredience osolte a opepřete, přidejte majoránku, jedno vejce a trochu strouhanky a vše promíchejte do homogenní konzistence.
Z masové hmoty zformujte šišku, zabalte ji do alobalu a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 40 minut. Poté alobal rozevřete a nechte sekanou dopéct dalších 20 minut dozlatova.
Po dopečení nechte sekanou 10 minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte třeba s bramborovou kaší či s vařeným bramborem a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.