Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánová roláda s pařížskou šlehačkou

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Banánová roláda s pařížskou šlehačkou - postup přípravy

Jednoduché těsto jen ze tří surovin v kombinaci s pařížskou šlehačkou a sladkými banány podle receptu od paní Dagmar Kazdové je přesně to, co vám ve vašem cukrářském repertoáru chybělo. Je výborná, pohledná a hlavně: geniálně jednoduchá.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň a zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do hladké pěny. Bílky vyšlehejte do formy tuhého sněhu. Do žloutkové pěny jemně vmíchejte po lžících bílkový sníh střídavě s hladkou moukou a vypracujte tekuté těsto.

2. KROK

Těsto vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem a vložte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu okolo 7 až 10 minut. Po dopečení ho nechte zvolna vychladnout, aniž byste ho zamotávali. Poté, co korpus vychladne, z něj stáhněte pečicí papír.

3. KROK

Vyšlehejte pařížskou šlehačku (dá se koupit v kelímku), anebo si ji den předem připravte ze smetany a hořké čokolády a potřete jí celý povrch rolády. K jednomu okraji položte po celé délce oloupané celé banány a těsto kolem nich pevně srolujte. Roládu zabalte do pečicího papíru a vložte ji do lednice alespoň na 3 hodiny vychladit, ztuhnout a proležet.

4. KROK

Hotovou roládu rozbalte z papíru, položte na tác a povrch postříkejte čokoládovou polevou. Nakrájejte roládu na proužky a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů