Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kuřecí řízečky se zeleninou, vejci a sýrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zapečené kuřecí řízečky se zeleninou, vejci a sýrem - postup přípravy

Zapečené kuřecí řízky podle tohoto receptu jsou velmi šťavnaté, chutné a navíc pohledné. Díky tomu se hodí nejen jako chutná a celkem zdravá večeře, ale neudělají ostudu ani u slavnostního stolu. Zapotřebí je jen pár základních ingrediencí, z nichž ale vykouzlíte dokonalou dobrotu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka očistěte a podélně je rozkrájejte na tenké plátky. Paličkou každý z nich jemně rozklepejte a posypejte podle chuti solí, mletým černým pepřem, sladkou paprikou a sušenými bylinkami. Všechno koření pak rukou dobře vetřete do masa. Plátky vyskládejte na sebe a nechte v lednici v zakryté misce 15 minut odpočívat a marinovat.

2. KROK

Vajíčka uvařte natvrdo. Očistěte cibuli, nakrájejte ji na čtvrtinky a ty zas na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte na drobné kousky a smíchejte je s krájenou cibulí. Přidejte jemně nasekané zelené bylinky (my jsme použili kopr a hladkolistou petrželku) a uvařená vajíčka, která nastrouhejte na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouhejte také 50 gramů sýra a přidejte jej do směsi. Prolisujte dva stroužky česneku, osolte a opepřete a zakápněte majonézou. Všechny ingredience promíchejte do homogenní směsi.

3. KROK

Plech na pečení dobře vytřete olejem a vyrovnejte na něj kořeněná kuřecí prsíčka. Na každé navršte jednu nebo dvě polévkové lžíce připravené náplně a rovnoměrně ji na maso rozetřete. Nastrouhejte zbytek sýra a zasypejte jím povrch každého kuřecího prsíčka s náplní.

4. KROK

Takto připravené řízky vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte je po dobu 20 minut.

5. KROK

Upečené kuřecí řízečky servírujte ozdobené čerstvou petrželkou spolu s čerstvou zeleninou a vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.

6. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů