Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou - postup přípravy

Žádný mlýnek na maso, žádné mleté maso z obchodu. Jen čerstvá kuřecí prsíčka, čerstvá petrželka a čerstvá zakysaná smetana – a to vše dohromady osmažené do tvaru řízečku. Můžete ho ochutit podle své nálady a momentální inspirace. Co takhle asijská varianta s kurkumou a chilli? Anebo s italskými bylinkami?

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte na dva plátky, každý z nich rozřežte na tenké nudličky a ty nakrájejte na malé kostky. Pokrájené maso vložte do hluboké misky. Oloupejte cibuli na nakrájejte ji najemno. Vyklepněte k masu vajíčko, přidejte sůl a pepř a tři lžíce zakysané smetany. Čerstvou petrželku nasekejte na hrubší kousky a přihoďte ji do mísy s ostatními surovinami. Nakonec zahustěte hladkou moukou a velmi dobře promíchejte.

2. KROK

Nechte maso s ostatními ingrediencemi pár minut uležet a připravte si přílohu k pokrmu. Mohou to být uvařené těstoviny, brambory či bramborová kaše. Dobře chutnají také hranolky nebo jasmínová rýže s kari kořením. Nezapomeňte také nakrájet zeleninovou oblohu. Ideálně se k řízečkům hodí červená cibulka, které to nejlépe sluší ve společnosti rajčete.

3. KROK

Když je příloha hotová, vraťte se zpátky k masu. Na kamnech zahřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Když je dostatečně horká, odeberte lžíci masové směsi, vyklopte ji na horkou pánev a vytvarujte z ní placičku. Nemusíte dbát na žádný pravidelný tvar, zásadní je, aby byla vrstva dostatečně tenká na to, aby se maso stačilo propéct, aniž by se spálilo.

4. KROK

Smažte řízečky na středním ohni po obou stranách dozlatova. Když jsou hotové, nechte je okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami, abyste odsáli přebytečný olej po smažení. Nechte maso trochu zchladnout a podávejte s vybranou přílohou a zeleninovým salátem. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů