„Zbytková“ selská omeleta

i Zdroj fotografie: Romana Staňová
ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

„Zbytková“ selská omeleta - postup přípravy

Když vám po obědě zbudou brambory a trocha uzeného bůčku, přidejte k nim zeleninu a pár vajíček a získáte perfektní večeři. Svůj tip na elegantní zužitkování zbytků s námi sdílela paní Romana Staňová.
1. KROK

Zbylé vařené brambory podle potřeby nakrájejte na menší kousky a osmahněte je v pánvi na rozehřátém sádle či rostlinném oleji jemně dozlatova.

2. KROK

Přidejte na kostičky pokrájený uzený bůček nebo jiný kousek masa či uzeniny, na proužky nakrájený kousek pórku a na kolečka nasekanou jarní cibulku. Pokud máte, přihoďte lžíci či dvě kukuřice z konzervy a vše společně chvilku restujte.

3. KROK

Do mističky vyklepněte příslušný počet vajíček (jejich počet se bude lišit v závislosti na množství vašich zužitkovávaných zbytků), přidejte k nim trochu soli a pepře a rozšlehejte je dohladka. Když je obsah pánve přiměřeně opečený, zalijte jej vajíčky a na mírném ohni nechte opékat, dokud vajíčka neztuhnou.

4. KROK

Hotové omelety sundejte z pánve na talíř. Ozdobte je třeba lístky polníčku, nakrájenou ředkvičkou a kyselou okurkou, anebo čímkoliv jiným, co máte po ruce, a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 197 hlasů
Nahlásit chybu
57 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt