Sezamové krekry s lněnými semínky - postup přípravy
Tato pochoutka vás dostane. Sezamové krekry můžete podávat jako svačinku nebo jako slanou pochoutku k vínu či pivu, až k vám přijdou posedět přátelé. Připravíte je za 15 minut.
Ingredience
V míse smíchejte vodu s olejem a moukou, do které jste předem vmíchali sůl, kypřící prášek do pečiva a sušené droždí.
Poznámka: Mouku přidávejte do mísy po částech, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do mísy vmíchejte také sezamová semínka v kombinaci se lněnými semínky a uhněťte těsto, které přikryjte mísou a nechte jej odpočívat aspoň 20 minut. Poté těsto rozdělte na dvě stejné části a každou z nich vyválejte na plát ve tvaru obdélníku o výšce přibližně 0,2 cm.
Plát těsta položte na pečicí papír a nakrájejte ho rádýlkem na obdélníčky o rozměru cca 3×5 cm. Těsto dejte na pekáč a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Stejný postup opakujte také u druhé části těsta.
Poznámka: Těsto propíchejte vidličkou, aby se lépe propeklo.
Tip: Hotové křupavé sezamové krekry podávejte samotné, ale můžete je servírovat také s oblíbeným dipem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Шобутинская