Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí maso v těstíčku z minerálky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Kuřecí maso v těstíčku z minerálky - postup přípravy

Připravte si zajímavý recept na kuřecí maso v těstíčku, který si rychle zamilujete. Maso je šťavnaté, křehké, aromatické a hodí se k obědu i ke svačině s dipem.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Těstíčko

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte solí, oreganem, vločkami červené papriky, pepřem a kari kořením. V samostatné misce následně smíchejte vejce s minerální vodou a moukou.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek ve směsi, mouku prosejte.

2. KROK

Vzniklým těstíčkem maso zalijte, vše důkladně zamíchejte, zakryjte a vložte do lednice na 1 hodinu. Po hodině pokrm znovu promíchejte a začněte se smažením. 

3. KROK

Kuřecí maso v těstíčku smažte v pánvi s rozpáleným olejem 5–6 minut z každé strany, dozlatova. Pokrm servírujte s dipem nebo oblíbenou polevou. 

Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Enfes Yemek Tarifleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů