Kuřecí maso v těstíčku z minerálky - postup přípravy
Připravte si zajímavý recept na kuřecí maso v těstíčku, který si rychle zamilujete. Maso je šťavnaté, křehké, aromatické a hodí se k obědu i ke svačině s dipem.
Základ
Těstíčko
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte solí, oreganem, vločkami červené papriky, pepřem a kari kořením. V samostatné misce následně smíchejte vejce s minerální vodou a moukou.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek ve směsi, mouku prosejte.
Vzniklým těstíčkem maso zalijte, vše důkladně zamíchejte, zakryjte a vložte do lednice na 1 hodinu. Po hodině pokrm znovu promíchejte a začněte se smažením.
Kuřecí maso v těstíčku smažte v pánvi s rozpáleným olejem 5–6 minut z každé strany, dozlatova. Pokrm servírujte s dipem nebo oblíbenou polevou.
Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Enfes Yemek Tarifleri