Ananasová roláda s mascarpone krémem - postup přípravy
Až si budete chtít pochutnat na dezertu, který je nadýchaný a osvěžující, určitě vyzkoušejte ananasovou roládu. Nejen, že je jemná, ale také je hotová za pár minut.
Krém
Těsto
Na posypání
Ananas i s nálevem rozmixujte dohladka a smíchejte ho se škrobem. Do směsi vmíchejte cukr a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Vzniklý krém přelijte do mísy, zakryjte ho fólií a nechte vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, potravinovou fólii na něj umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala.
Pokračujte s přípravou korpusu. V rendlíku smíchejte vodu s máslem, které nechte rozpustit. Asi po 2 minutách, jakmile směs začne pěnit, do ní vmíchejte mouku.
Tip: Hrudkám v těstu předejdete prosetím mouky.
Těsto odpalujte přibližně 4 minuty, poté ho přendejte do mísy a nechte volně vychladnout. Následně do něj zapracujte vejce a rozprostřete ho na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Po přidání každého vejce těsto důkladně promíchejte. Aby měl povrch rolády nepravidelný tvar, který působí zajímavě, těsto na plechu neuhlazujte.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40 minut. Mezitím dokončete přípravu krému. V samostatné míse vyšlehejte mascarpone s kondenzovaným mlékem a oběma druhy cukru.
Do této směsi vešlehejte vychladlý základ na krém a nakonec vanilkový cukr. Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a potřete ho připraveným krémem.
Dezert zarolujte, zabalte ho do pečicího papíru a vložte ho na 4 hodiny do lednice. Ananasovou roládu poté servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deliziose ricette di Katrine