Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ananasová roláda s mascarpone krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Ananasová roláda s mascarpone krémem - postup přípravy

Až si budete chtít pochutnat na dezertu, který je nadýchaný a osvěžující, určitě vyzkoušejte ananasovou roládu. Nejen, že je jemná, ale také je hotová za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ananas i s nálevem rozmixujte dohladka a smíchejte ho se škrobem. Do směsi vmíchejte cukr a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. 

2. KROK

Vzniklý krém přelijte do mísy, zakryjte ho fólií a nechte vychladnout.

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, potravinovou fólii na něj umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala.

3. KROK

Pokračujte s přípravou korpusu. V rendlíku smíchejte vodu s máslem, které nechte rozpustit. Asi po 2 minutách, jakmile směs začne pěnit, do ní vmíchejte mouku. 

Tip: Hrudkám v těstu předejdete prosetím mouky. 

4. KROK

Těsto odpalujte přibližně 4 minuty, poté ho přendejte do mísy a nechte volně vychladnout. Následně do něj zapracujte vejce a rozprostřete ho na plech, pokrytý pečicím papírem. 

5. KROK

Poznámka: Po přidání každého vejce těsto důkladně promíchejte. Aby měl povrch rolády nepravidelný tvar, který působí zajímavě, těsto na plechu neuhlazujte. 

6. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40 minut. Mezitím dokončete přípravu krému. V samostatné míse vyšlehejte mascarpone s kondenzovaným mlékem a oběma druhy cukru. 

7. KROK

Do této směsi vešlehejte vychladlý základ na krém a nakonec vanilkový cukr. Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a potřete ho připraveným krémem. 

8. KROK

Dezert zarolujte, zabalte ho do pečicího papíru a vložte ho na 4 hodiny do lednice. Ananasovou roládu poté servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů