Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchty na páře plněné povidly

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Buchty na páře plněné povidly - postup přípravy

Nadýchané buchty na páře, plněné sladkými povidly, se hodí k obědu i večeři. Nemáte-li chuť na maso, připravte si tento snadný a rychlý pokrm, který milují i děti.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Náplň

Na pomazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko smíchejte s čerstvým droždím a cukrem. Směs odložte bokem a nechte droždí reagovat. V míse od robota smíchejte mouku s olejem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. 

2. KROK

Do směsi s moukou přidejte kvásek a uhněťte těsto, které posypte trochou mouky, přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 1–2 hodiny na teplém místě. 

3. KROK

Na dno hrnce vlijte vodu, kterou přiveďte k varu. Do hrnce vložte nerezový pařáček na knedlíky tak, aby otvory nebyly ponořeny ve vodě. Než se voda začne vařit, těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, které rozdělte na stejně velké čtverce. 

4. KROK

Každý čtverec těsta, který by měl mít váhu 80–100 g, pokryjte povidly, která do těsta zabalte. Vytvoříte tak buchtu, kterou vložte do hrnce s pařáčkem, kde její povrch potřete olejem. 

5. KROK

Postup opakujte také u zbytku ingrediencí a pokrm napařujte 20 minut, pod pokličkou. Buchty na páře servírujte s máslem a posypané Grankem. 

Tip: Aby se těsto k pařáčku nelepilo, pomažte ho trochou oleje.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů