Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šípková marmeláda jen ze 3 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Šípková marmeláda jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Obohaťte svou kuchyni o jedinečnou sladkokyselou chuť, kterou nabízí šípková marmeláda. Hodí se na pečivo, do dezertů i jako doplněk k masu a sýrům.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Šípky omyjte, zbavte je stopek a vložte je do hrnce, kde je zalijte vodou. Šípky vařte 5–10 minut a po této době je rozmělněte šťouchadlem na brambory.

2. KROK

Poté směs propasírujte a slupky, které vám zbyly, vložte znovu do hrnce, kde je smíchejte s trochu vody. Vzniklou směs znovu propasírujte. 

Poznámka: Díky tomuto postupu získáte maximum tekutiny.

3. KROK

Nyní si přichystejte čistý hrnec, na který položte sítko vystlané plátýnkem. Do plátýnka vlijte tekutinu z šípků, do které následně vmíchejte cukr. Hrnec nyní postavte na plotnu a tekutinu vařte 3–5 minut.

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou sbírejte.

4. KROK

Šípkovou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky. 

Tip: Sterilizace sklenic i víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi. Důkladně umyté sklenice sterilizujte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 10 minut.

5. KROK

Šípkovou marmeládu skladujte na temném a chladném místě. Po otevření sklenice marmeládu co nejdřív zkonzumujte. Do té doby ji skladujte v lednici.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1000 g šípkové marmelády.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů