Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sirup z plodů černého bezu s medem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Sirup z plodů černého bezu s medem - postup přípravy

Sirup z plodů černého bezu je bohatý na vitamíny a antioxidanty, které jsou skvělým přírodním prostředkem k posílení imunity. Sirup se hodí k přípravě nápojů i dezertů.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušený černý bez vsypte do hrnce, přidejte k němu hřebíček se skořicí a vše zalijte vodou. Ingredience zamíchejte a přiveďte k varu při nejvyšším výkonu sporáku – potrvá to přibližně 3 minuty. 

2. KROK

Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen na nejnižší stupeň a vařte ji 45–60 minut. Poté sejměte hrnec z tepla a jeho obsah nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Za tuto dobu se sirup zredukuje na polovinu.

3. KROK

Po uvaření bobule i s kořením sceďte přes sítko a vymačkejte z nich maximum šťávy, do které následně vmíchejte 50 ml vody a med. Jakmile se ingredience propojí, tekutinou naplňte sterilizovanou sklenici a uzavřete ji víčkem. 

4. KROK

Poznámka: Sirup z plodů černého bezu skladujte v lednici, a co nejdříve ho zkonzumujte. Můžete ho používat k přípravě nápojů i dezertů.

5. KROK

Dávkování pro posílení imunitního systému

  • děti 1 lžička denně
  • dospělí 2 lžičky denně
6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Know Your Produce

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů