Domácí bezový sirup jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Uvařte si domácí bezový sirup, který můžete použít k přípravě čajů, limonád i různých dezertů. Výhodou receptu je, že k němu budete potřebovat jen 4 ingredience.
Ingredience
Květenství černého bezu zbavte hrubých stonků a vložte je do většího hrnce, kde je zalijte vroucí vodou. Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah nechte odpočívat 24 hodin.
Květy sceďte, vymačkejte z nich maximum šťávy a tekutinu vlijte do samostatného hrnce, kde do ní vmíchejte cukr s citronovou šťávou.
Tekutinu následně zahřívejte 2–3 minuty a vzniklým bezovým sirupem naplňte zavařovací sklenice, které pevně uzavřete.
Poznámka: Během vaření obsah hrnce několikrát promíchejte, aby se cukr zcela rozpustil.
Sirup z černého bezu skladujte na chladném a tmavém místě. Můžete ho použít k přípravě čajů, limonád nebo dezertů.
Tip: Chcete-li, můžete sirup z bezových květů zavařovat 10 minut v hrnci se dnem vyloženým utěrkou a naplněným vodou. Není to ale nutné.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ZARAŻENI PASJAMI