Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí bezový sirup jen ze 4 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Domácí bezový sirup jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Uvařte si domácí bezový sirup, který můžete použít k přípravě čajů, limonád i různých dezertů. Výhodou receptu je, že k němu budete potřebovat jen 4 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květenství černého bezu zbavte hrubých stonků a vložte je do většího hrnce, kde je zalijte vroucí vodou. Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah nechte odpočívat 24 hodin. 

2. KROK

Květy sceďte, vymačkejte z nich maximum šťávy a tekutinu vlijte do samostatného hrnce, kde do ní vmíchejte cukr s citronovou šťávou. 

3. KROK

Tekutinu následně zahřívejte 2–3 minuty a vzniklým bezovým sirupem naplňte zavařovací sklenice, které pevně uzavřete.

Poznámka: Během vaření obsah hrnce několikrát promíchejte, aby se cukr zcela rozpustil.

4. KROK

Sirup z černého bezu skladujte na chladném a tmavém místě. Můžete ho použít k přípravě čajů, limonád nebo dezertů. 

5. KROK

Tip: Chcete-li, můžete sirup z bezových květů zavařovat 10 minut v hrnci se dnem vyloženým utěrkou a naplněným vodou. Není to ale nutné.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: ZARAŻENI PASJAMI

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů