Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skládaný vanilkový dezert s krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Skládaný vanilkový dezert s krémem - postup přípravy

Tento velmi lahodný zákusek je poměrně pracný, výsledek však rozhodně stojí za to. Základní provedení dezertu počítá pouze s vanilkovým krémem, lze jej však vylepšit také výborným sladkým džemem, který korpus zvlhčí a dodá mu další chuťový vjem.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Do větší mísy prosejeme mouku na těsto.
  2. Přidáme tuk, vejce, sůl a prášek do perníku, a následně vlažné mléko.
  3. Všechny suroviny důkladně promícháme tak, aby vzniklo hladké tekuté těsto (podle potřeby mléko postupně přidáváme, dokud nemá těsto požadovanou konzistenci).
  4. Těsto rozdělíme do pěti částí a upečeme pět tenkých plátů korpusu.
  5. V průběhu pečení si připravíme krém – nejdříve je potřeba rozříznou vanilkový lusk.
  6. Mléko nalejte do hrnce, přidejte mouku a vanilkový lusk a přiveďte k varu.
  7. Za stálého míchání vytvořte hustý hladký krém.
  8. Jakmile dosáhnete potřebné konzistence, sundejte krém ze sporáku.
  9. Do mísy si připravte cukr, vmíchejte do něj máslo a následně vanilkový krém a vanilkový cukr.
  10. Důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete homogenního krému.
  11. Krém naneste na jednotlivé pláty korpusu vždy rovnoměrně, dezert lze vylepšit sladkým džemem, kterým korpus potřete buď v samostatné vrstvě, nebo pod a nad krémem.
  12. Jakmile je dezert připravený, nechte jej alespoň přes noc chladit v lednici.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů