Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert s krémem a čokoládou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečený dezert s krémem a čokoládou - postup přípravy

Nutně potřebujete kus sladkého nebo se k vašemu domu blíží nečekaná návštěva, před kterou se chcete blýsknout svým cukrářským uměním? Máme pro vás nečekaně skvělý recept na nepečený dezert s obláčkově hladkou krémovou náplní, sušenkovými pláty a hladkou a lesklou čokoládovou polevou, který budete mít hotový do patnácti minut! Doporučujeme vám zařadit ho do svého stálého repertoáru, uvidíte, že se vám nejednou bude velmi hodit.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte si vanilkovou krémovou náplň od Dr. Oetkera podle pokynů na sáčku.




Smetanu vyšlehejte elektrickým šlehačem na maximální otáčky do tuhé konzistence a přimíchejte do ní připravenou krémovou náplň.

Připravte si plech na pečení a na jeho dno vyskládejte sušenkovou vrstvu tak, aby mezi nimi pokud možno nebyly mezery. Pokud nějaké mezery přeci jenom vzniknou, zkuste do nich nalámat sušenky tak, abyste mezery vyplnili.

Šlehačkový krém si rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich rovnoměrně rozetřete po celém povrchu sušenkového korpusu. Špachtlí důkladně uhlaďte povrch krému do roviny a pokryjte je druhým patrem sušenek. Tentokrát už nemusí být vrstva tak jednolitá jako vespod. Na tuto vrstvu opět navršte zbývající druhou polovinu šlehačkového krému, znovu důsledně rozprostřete po celém povrchu a uhlaďte do roviny.

Připravte si čokoládovou polevu.

Do kastrůlku si nalijte trochu vody a do ní vložte misku vhodné velikosti, co které nasypejte čokoládu nadrcenou nebo nalámanou na malé kousky. Zapalte oheň pod kastrůlkem a nechejte čokoládu zvolna rozpustit. Když začíná nabývat tekuté konzistence, přidejte do ní lžičku másla a řádně promíchejte, abyste dostali hladkou a lesklou hmotu.

Nalijte polevu na celý povrch dortu a rozprostřete ji špachtlí. Nakonec vložte dezert do lednice, aby poleva a krém ztuhly a sušenky se nasákly vlhkostí.

Tip: Pokud na dezert spěcháte, sušenky před vyskládáním vrstev namáčejte do mléka, aby byly měkké hned. Dejte ale pozor, rády se pak lámou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů