Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná bábovka plněná pepperoni, mozzarellou a rajčaty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Slaná bábovka plněná pepperoni, mozzarellou a rajčaty - postup přípravy

Tato slaná bábovka plněná salámem, rajčaty a sýrem se skvěle hodí jako originální občerstvení na různé party či posezení s přáteli. Zaručeně za ni sklidíte velký úspěch, protože je báječně nadýchaná a vláčná a s osvědčenou kombinací surovin uprostřed.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na naplnění

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mixéru nalijte 3 vejce, přidejte mléko, olivový olej, strouhaný parmazán, špetku soli a vše rozmixujte dohladka. Během mixování do směsi přidávejte po lžících hladkou mouku a pokračujte v míchání, dokud se s těstem zcela nespojí. Nakonec přisypejte prášek do pečiva a mixujte ještě 15 sekund.

2. KROK

Připravte si formu na bábovku o průměru 22 x 7 cm a bohatě ji vytřete změklým máslem. Přitom nevynechejte ani střed, bočnice a všechny ohyby.

Do vymazané formy vlijte zhruba jednu třetinu těsta a rozprostřete ho do rovnoměrné vrstvy po celém obvodu formy. Na těsto vyskládejte kolečka salámu, posypejte je nahrubo strouhaným sýrem a na sýrovou vrstvu vyrovnejte plátky rajčat, z nichž jste předem odstranili vodnatý střed.

Nádivku ve formě zalijte druhou třetinu těsta z mixéru, kterou opět rozprostřete do rovnoměrné vrstvy tak, aby zcela zakrývala vrstvu náplně. Na druhou vrstvu těsta opět rozložte kolečka salámu, na něj rajčata, opět je zasypejte sýrem a vše zalijte zbylým těstem.

3. KROK

Poslední vrstvu těsta uhlaďte do roviny, zasypejte ji trochou sýra a vložte vše do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct po dobu 35 až 40 minut.

4. KROK

Po dopečení nožem ořízněte bábovku po obvodu formy a opatrně ji otočte na talíř. S pomocí druhého talíře ji otočte opečenou sýrovou vrstvou navrch, nakrájejte ji na porce a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů