Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klobásky v bramborovém těstíčku

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Klobásky v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Očekáváte rodinnou návštěvu a nemáte času nazbyt? Pak zkuste připravit rychlou chuťovku z klobás a bramborového těstíčka. Hosté se budou oblizovat až za ušima, samozřejmě včetně vás. Nenechte si ujít tuto dobrotu a pusťte se do práce. Vše budete mít hotové skutečně za pár minut.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si začněte připravovat těstíčko. K tomu tedy potřebujete v první fázi vařené brambory. Ty omyjte, ponořte do mírně osolené vody a vařte na středním plamenu do měkka. Po vychladnutí je oloupejte a rozšťouchejte ve větší misce. K bramborám posléze přidejte jedno vejce, osolte, opepřete dle libosti, vsypte i hladkou mouku a vypracujte homogenní těstíčko, které by nemělo lepit. To pak rozdělte na čtyři stejně velké části. Nyní z každého kousku těsta tvarujte placky a do nich zabalte jednotlivé klobásky.




V další fázi si v jedné misce vyšlehejte vajíčko a do druhé nasypte strouhanku. Následně klobásky v bramborovém těstě obalte nejdříve ve vajíčku a pak ve strouhance. V této podobě je pak smažte v silné vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje. Osmažené kusy pokládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.

Smažené klobásky v bramborovém těstíčku podávejte ideálně teplé například se zeleninovým salátkem nebo s nakládanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Hodit se budou i oblíbené studené omáčky jako je kečup nebo tatarka. Chybu neuděláte ani se strouhaným křenem a hořčicí. Je jen na vašich preferencích, jak si výslednou porci upravíte. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů