Neuvěřitelná rybí roláda plněná žampiony a sýrem

Dalších 6 fotografií
Dalších 6 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Neuvěřitelná rybí roláda plněná žampiony a sýrem - postup přípravy

Možná namítnete, že ryby a sýr se k sobě nehodí. Faktem ale je, že chuť tohoto pokrmu je neskonalá! Nedejte proto na předsudky a nejprve tento recept vyzkoušejte a až poté suďte! Uvidíte, že se ho nebudete moci nabažit. Takhle dobrou rybu jste ještě nejedli. A i ti, kteří je normálně nemusejí, se přihlásí o přídavek.

Pokud máte celou rybu, odstraňte hlavu, vnitřnosti a ploutve a snažte se zachovat celistvou kůži a ze dvou ryb neodkrajujte filety. Třetí rybu ale naopak vyfiletujte. Z masa pak důkladně s pomocí pinzety odstraňte zbylé kosti.

Rybí maso podle chuti osolte a opepřete, případně ho posypejte svým oblíbeným kořením na rybu či sušenými bylinkami.

Maso pak seskládejte tak, že vždy doprostřed jedné ryby položte jeden filet. Tím získáte dva souvislé pláty rybího masa. Povrch plátů potřete rajčatovou omáčkou.

Na pracovní ploše rozprostřete kus žáruvzdorné potravinářské fólie a přeneste na ni rybí maso.

Připravte si žampiony a nakládané okurky a obojí nakrájejte na velmi tenké plátky. Ty pak rozprostřete na povrch rybího masa potřeného rajčatovou omáčkou tak, že nejprve vyskládejte okurky a na ně žampiony. Stejným způsobem zpracujte také druhý rybí plát.




Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle a zasypejte jím rovnoměrně obě ozdobené rybí placky.

S pomocí žáruvzdorné igelitové fólie stočte rybí maso do pevné roličky počínaje ocasem. Hotovou roládu pak pevně obtočte igelitem a konce zajistěte provázkem nebo lepenkou (jako byste vytvářeli veliký rybí bonbón). Stejným způsobem pak zformujte i druhou roládu.

Obě rolády pak položte na plech a dejte je péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 35 až 40 minut.

Po dopečení sejměte z rolády obal, a pokud chcete, můžete je vrátit do trouby ještě trochu zčervenat.

Nechte maso vychladnout, nakrájejte na porce a ihned čerstvé s velkým potěšením podávejte.

Galerie

Dalších 6 fotografií
Dalších 6 fotografií
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 169 hlasů
Nahlásit chybu
104 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty