Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Neuvěřitelná rybí roláda plněná žampiony a sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Neuvěřitelná rybí roláda plněná žampiony a sýrem - postup přípravy

Možná namítnete, že ryby a sýr se k sobě nehodí. Faktem ale je, že chuť tohoto pokrmu je neskonalá! Nedejte proto na předsudky a nejprve tento recept vyzkoušejte a až poté suďte! Uvidíte, že se ho nebudete moci nabažit. Takhle dobrou rybu jste ještě nejedli. A i ti, kteří je normálně nemusejí, se přihlásí o přídavek.

Ingredience pro:
16 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pokud máte celou rybu, odstraňte hlavu, vnitřnosti a ploutve a snažte se zachovat celistvou kůži a ze dvou ryb neodkrajujte filety. Třetí rybu ale naopak vyfiletujte. Z masa pak důkladně s pomocí pinzety odstraňte zbylé kosti.




Rybí maso podle chuti osolte a opepřete, případně ho posypejte svým oblíbeným kořením na rybu či sušenými bylinkami.

Maso pak seskládejte tak, že vždy doprostřed jedné ryby položte jeden filet. Tím získáte dva souvislé pláty rybího masa. Povrch plátů potřete rajčatovou omáčkou.

Na pracovní ploše rozprostřete kus žáruvzdorné potravinářské fólie a přeneste na ni rybí maso.

Připravte si žampiony a nakládané okurky a obojí nakrájejte na velmi tenké plátky. Ty pak rozprostřete na povrch rybího masa potřeného rajčatovou omáčkou tak, že nejprve vyskládejte okurky a na ně žampiony. Stejným způsobem zpracujte také druhý rybí plát.

Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle a zasypejte jím rovnoměrně obě ozdobené rybí placky.

S pomocí žáruvzdorné igelitové fólie stočte rybí maso do pevné roličky počínaje ocasem. Hotovou roládu pak pevně obtočte igelitem a konce zajistěte provázkem nebo lepenkou (jako byste vytvářeli veliký rybí bonbón). Stejným způsobem pak zformujte i druhou roládu.

Obě rolády pak položte na plech a dejte je péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 35 až 40 minut.

Po dopečení sejměte z rolády obal, a pokud chcete, můžete je vrátit do trouby ještě trochu zčervenat.

Nechte maso vychladnout, nakrájejte na porce a ihned čerstvé s velkým potěšením podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů