Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané buchty s Feta sýrem a křupavou krustou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Slané buchty s Feta sýrem a křupavou krustou - postup přípravy

Jste-li milovníky klasických buchet, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si chutné slané buchty s křupavou krustou na povrchu. Buchty můžete podávat k snídani nebo na oběd, ale i jako zajímavou mňamku, až k vám přijdou na návštěvu hosté.

Ingredience pro:
17 kusů
+ -

Těsto

Krusta

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko, vejce, droždí, cukr, sůl, jogurt a 100 g rozpuštěného másla smíchejte v míse a přes sítko přidejte část z  připravené mouky a zamíchejte. Poté přidejte stejným způsobem zbytek mouky a vyšlehejte hutné těsto. 

Tip: Máslo rozpusťte jednoduše v mikrovlnné troubě. 

2. KROK

Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout 40 minut. Následně těsto položte na pomoučený vál a vytvořte pomocí rukou bochánek, který rozdělte na 17 stejných dílků. Z každého dílku vytvořte kuličku, kterou ze všech stran namočte do zbytku rozpuštěného másla.  

3. KROK

Hotové kuličky ukládejte do zapékací mísy, jednu vedle druhé, a přikryjte mísu potravinovou fólií, jejíž spodní stranu předtím natřete rozpuštěným máslem. Na fólii dejte ještě utěrku a nechte 40 minut odpočívat. 

4. KROK

Mezitím, co buchty kynou, smíchejte v misce strouhanku se 70 g rozpuštěného másla, vejcem a solí a vše zamíchejte. Buchty nyní posypte Feta sýrem, pomažte připravenou máslovou směsí se strouhankou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů