Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák v křupavém těstíčku

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Květák v křupavém těstíčku - postup přípravy

Chystá se k vám návštěva, která dává přednost spíš rostlinné stravě před tou masovou? Potom připravte lahůdku v podobě smaženého květáku v křupavém těstíčku. Když tuto chuťovku doplníte o domácí dip, všichni se budou oblizovat!

Ingredience pro:
4 porce

Jídlo

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si omyjete květák, očistíte ho a rozdělíte na jednotlivé růžičky. Ty pak vložte do velkého hrnce s vodou, přilijte lžíci jablečného octa, vsypte sůl a vložte také jeden loupaný česnek. Zeleninu vařte asi deset minut na středním ohni. Mezitím si připravte těstíčko na obalování.




Příprava těstíčka a obalování květáku

Nyní si rozmíchejte v misce vejce spolu s mlékem, solí, pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Nakonec ještě těstíčko zahustěte hladkou moukou. Dále uvařený květák přeceďte, nechte okapat a po zchladnutí obalujte v připraveném těstě.

Smažení květáku, příprava dipu a konzumace pokrmu

V další fázi obalený květák smažte na rozpáleném oleji v pánvi dozlatova ze všech stran. Pak jej vyjměte na papírové utěrky a nechte zcela okapat od přebytečného tuku.

Mezitím si připravte dip smícháním bílého jogurtu, kečupu, majonézy a lisovaných česnekových stroužků. Pokrm podávejte teplý. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů