Květák v křupavém těstíčku

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Květák v křupavém těstíčku - postup přípravy

Chystá se k vám návštěva, která dává přednost spíš rostlinné stravě před tou masovou? Potom připravte lahůdku v podobě smaženého květáku v křupavém těstíčku. Když tuto chuťovku doplníte o domácí dip, všichni se budou oblizovat!

Začněte tím, že si omyjete květák, očistíte ho a rozdělíte na jednotlivé růžičky. Ty pak vložte do velkého hrnce s vodou, přilijte lžíci jablečného octa, vsypte sůl a vložte také jeden loupaný česnek. Zeleninu vařte asi deset minut na středním ohni. Mezitím si připravte těstíčko na obalování.

Příprava těstíčka a obalování květáku

Nyní si rozmíchejte v misce vejce spolu s mlékem, solí, pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Nakonec ještě těstíčko zahustěte hladkou moukou. Dále uvařený květák přeceďte, nechte okapat a po zchladnutí obalujte v připraveném těstě.

Smažení květáku, příprava dipu a konzumace pokrmu

V další fázi obalený květák smažte na rozpáleném oleji v pánvi dozlatova ze všech stran. Pak jej vyjměte na papírové utěrky a nechte zcela okapat od přebytečného tuku.




Mezitím si připravte dip smícháním bílého jogurtu, kečupu, majonézy a lisovaných česnekových stroužků. Pokrm podávejte teplý. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 213 hlasů
Nahlásit chybu
105 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty