Slané listové šneky se smetanovým sýrem - postup přípravy
K Silvestru jednoznačně patří listové šneky. Připravte si tento jednoduchý recept, jehož náplň tvoří lahodný smetanový sýr, chutná šunka a voňavé koření.
Ingredience
Rozbalte listové těsto a celý jeho povrch potřete smetanovým sýrem. Na sýr nasypejte pepř, nakrájenou petrželku a na kostičky nakrájenou šunku.
Omyjte a nakrájejte nadrobno červenou papriku, z které jste odstranili pecky. Paprikou opět posypte celý povrch těsta a na závěr vše posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Nyní těsto zarolujte a nakrájejte jej na kousky o šířce přibližně 2 cm. Kousky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Slané listové šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Těsto rolujte ze širší strany.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody