Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané listové šneky se smetanovým sýrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slané listové šneky se smetanovým sýrem - postup přípravy

K Silvestru jednoznačně patří listové šneky. Připravte si tento jednoduchý recept, jehož náplň tvoří lahodný smetanový sýr, chutná šunka a voňavé koření.

Ingredience pro:
18 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozbalte listové těsto a celý jeho povrch potřete smetanovým sýrem. Na sýr nasypejte pepř, nakrájenou petrželku a na kostičky nakrájenou šunku. 

2. KROK

Omyjte a nakrájejte nadrobno červenou papriku, z které jste odstranili pecky. Paprikou opět posypte celý povrch těsta a na závěr vše posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.

3. KROK

Nyní těsto zarolujte a nakrájejte jej na kousky o šířce přibližně 2 cm. Kousky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Slané listové šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.

Poznámka: Těsto rolujte ze širší strany.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Kulinarne przygody

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů