Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné kremrole s bílkovou náplní

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Lahodné kremrole s bílkovou náplní - postup přípravy

S oblibou mlsáte křehoučké kremrole? Až se naučíte tento skvostný a jednoduchý recept, již si je nebudete muset kupovat v cukrárně. Potřebujete jen pár nezbytných ingrediencí a ve výsledku vykouzlíte dokonalý zákusek pro rodinu i přátele.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si uválejte na pracovní ploše posypané trochou mouky listové těsto (v případě, že není předválené). Pak jej pomocí rádla na pizzu nakrájejte na proužky o šířce asi dva centimetry. Tyto kousky těsta následně ovíjejte na připravené formičky z alobalu. Jednotlivé polotovary kremrolí vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, pomažte rozšlehanými žloutky a dejte péct do trouby na asi čtvrt hodiny při teplotě 200 °C. Mezitím se pusťte do zhotovení krému.




V malém rendlíku si zahřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní moučkový cukr. Až bude sirup hotový, odstavte jej z plotny. Nyní si vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu, zakápněte citronovou šťávou a postupně vlévejte i vychladlou cukrovou tekutinu. V momentu, kdy krém zhoustne, máte hotovo. V další fázi si vyjměte z trouby upečené korpusy na kremrole, nechte chvíli vychladnout a posléze těsto plňte prostřednictvím cukrářského sáčku bílkovým krémem.

Hotové domácí kremrole můžete na závěr posypat před servírováním moučkovým cukrem. Skvělý bude dezert například s šálkem dobrého espressa, nebo s kakaem a čajem. Přejeme vám dobrou chuť při mlsání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů