Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové bomby se šunkou a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborové bomby se šunkou a sýrem - postup přípravy

Obyčejné hranolky jsou nudné. Vyzkoušejte fritované bramborové bomby plněné sýrem a šunkou nebo čímkoliv, co máte rádi.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Oloupejte je a rozdrťte či nastrouhejte najemno. Cuketu omyjte a osušte, odkrojte z ní špičky a nastrouhejte ji najemno do mísy s bramborami. Přisypejte hladkou mouku, strouhaný parmazán, prášek do pečiva a podle chuti sůl a pepř. Nakonec přisypejte jemně nasekanou petrželku a vše důkladně promíchejte, abyste získali homogenní a nelepivé těsto.

2. KROK

Bramborové těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, vyválejte jej na placku asi 5 mm silnou a vykrájejte z ní kolečka. Připravte si sýr galbanino nakrájený na tenké plátky a plátky dušené šunky rozdělené na menší kousky. Na každé kolečko bramborového těsta položte plátek sýra a kousek šunky a překryjte je druhým kolečkem. Okraje pak důkladně zamačkejte, aby se balíček neotvíral.

3. KROK

Na sporáku rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje. Když je opravdu dobře zahřátý (zkuste do něj vnořit párátko, když se kolem něj začnou tvořit bublinky, je olej připraven), vložte do něj připravené bramborové taštičky, které smažte po obou stranách dozlatova. Během smažení by měly být úplně ponořené. Můžete použít i fritézu.

Pokud se chcete vyhnout smažení, jednoduše je upečte v troubě při 200 °C asi 15 minut.

4. KROK

Po dosmažení nechte bramborové bomby okapat na vrstvě papírových ubrousků a ještě čerstvé podávejte jako chutnou svačinu nebo občerstvení na party.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů