Slané šneky z listového těsta - postup přípravy
Jakmile chystáte nějakou oslavu či party, rozhodně na ní nesmí chybět pořádné a chutné občerstvení, které vám dodá sílu na slavení. Jednou z klasik se v poslední době staly slané šneky, bez kterých si mnoho oslav skoro ani nelze představit.
Ingredience
Rozložte rozválené těsto na pracovní ploše a naneste na něj dostatečné množství hořčice, tu poté rovnoměrně rozetřete do všech stran. Na vrstvu hořčice položte plátky šunky a na ty dejte plátky tvrdého sýra. Opatrně těsto srolujte a ujistěte se, že pevně drží. Nakrájejte ho na šneky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vejce rozklepněte do menší mističky a rozšlehejte ho vidličkou. Naneste rozšlehané vejce na připravené šneky a dejte je do trouby, kterou jste si předehřáli na 180 stupňů. Pečte šneky cca 30 minut dozlatova a poté je můžete podávat, dobrou chuť!