Slaný koláč s kuřecím masem a zeleninou - postup přípravy
Vyzkoušejte snadný recept na nadýchaný slaný koláč, plný šťavnatého masa a výživné zeleniny. Poslouží jako předkrm, svačinka, rychlé hlavní jídlo i slaný dezert.
Těsto
Náplň
Na posypání
Do mísy od mixéru vložte vejce, ke kterým přidejte mléko, sůl, sušený česnek, pepř, olivový olej a oloupané vařené brambory nakrájené na kousky.
Směs rozmixujte dohladka a přelijte ji do mísy, kde ji smíchejte s moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Nyní připravte náplň. Do pánve s olivovým olejem vložte nadrobno nakrájenou cibuli s paprikou. Směs ochuťte solí, pepřem a smažte ji 2–3 minuty, do změknutí. Přidejte nakrájené kuřecí maso, které ochuťte pepřem, sušeným česnekem a oreganem.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Pokračujte ve smažení další 4 minuty a poté k ingrediencím vmíchejte rajčatovou omáčku a zakysanou smetanu. Směs vařte ještě minutu a odstavte ji z tepla. Do pekáče nalijte polovinu těsta, které pokryjte připravenou masovou náplní. Tu zalijte zbytkem těsta.
Slaný koláč posypte nahrubo nastrouhaným sýrem s oreganem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Pokrm servírujte nakrájený na kousky jako předkrm, lehký oběd, večeři nebo slaný dezert po hlavním jídle.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili