Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Calzone se šunkou a mozzarellou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Calzone se šunkou a mozzarellou - postup přípravy

Calzone je italský pokrm, který je zapečený jako pizza přehnutá v polovině; udělat si jej můžete i z listového těsta a typicky se peče v troubě. Může vám posloužit jako chutná náhrada za pizzu, pokud vás již její konzumace omrzela.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Listové těsto vyválejte na silnější placku a vykrojte z něj kruh. Poté si nachystejte ostatní ingredience. Šunku nakrájejte na kostičky a nasypejte ji na jednu polovinu těsta. Nakládané okurky nakrájejte na tenká kolečka a rozložte je na stejnou polovinu jako šunku. Nastrouhejte navrch parmezán a rozklepněte na něj dvě vejce.

2. KROK

Nakonec vše zasypejte nastrouhanou mozzarellou. Přehněte čistou polovinu na tu s náplní a spoj po všech stranách utěsněte prsty. Propíchejte těsto špejlí a na závěr spoj utěsněte vidličkou. Pomyslně rozdělte vzniklý útvar na 4 části, řezy však jen jemně naznačte čepelí nože (viz video).

3. KROK

Dejte calzone na plech vyložený pečicím papírem a potřete ho ještě rozšlehaným vejcem do tvaru trojúhelníčků podle naznačených řezů. Takto připravenou pochoutku dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte calzone péct 25 minut. Poté máte hotovo, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů