Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný závin se šunkou a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaný závin se šunkou a sýrem - postup přípravy

Plánujete rodinné setkání a stále nevíte, jakou chuťovku na stůl připravit? Pak vsaďte na jednoduchý slaný závin se šunkou, sýrem a kabanosem. Hotový jej budete mít během několika málo minut a jeho chuť je dokonalá!

Ingredience pro:
8 porcí
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si vyndáte rozválené listové těsto z lednice a necháte ho asi čtvrt hodiny povolit. Poté jej rozviňte a potřete po celé ploše sladkým kečupem.




Následně těsto posypte rovnoměrně sušeným oreganem. Dále poklaďte plátky tvrdého sýra, plátky libové šunky, na kraj umístěte kabanos a pečlivě vše zarolujte do závinu. Okraje utěsněte prsty.

Pečení slaného závinu a jeho konzumace

Nyní slaný závin umístěte na plech s pečícím papírem a potřete jej dle libosti slunečnicovým olejem. Povrch zasypte malým množstvím sladké mleté papriky a dejte péct do trouby na 25 minut při teplotě 180 °C.

Hotové pečivo vyjměte, nechte zchladnout a poté pokrájejte na stejně velké kousky. Konzumujte jak teplé tak i studené. Hodit se bude k slanému závinu jak víno, tak třeba pivo. Pokrm poslouží skvěle jako chuťovka i svačina do práce. Přejeme vám dobré chutnání.

Různé variace slaných závinů

Slaný závin můžete naplnit i jinými ingrediencemi než výše uvedenými. Hodit se bude i mleté hovězí maso a červená cibule. Skvěle bude pečivo chutnat i s kuřecími prsíčky, slaninou a zakysanou smetanou. Vegetariáni pak ocení například verzi s kozím či ovčím sýrem a s čerstvým listovým špenátem.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů