Silvestrovský pizza závin

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Silvestrovský pizza závin - postup přípravy

Pokud přemýšlíte o tom, že byste na oslavy Silvestra připravili nějaké originální a chutné občerstvení, inspirujte se tímto receptem na kynutý závin plněný uzeninou, zeleninou a sýrem. Je vážně skvělý a navíc na stole vypadá báječně.
1. KROK

Do hluboké mísy vyklepněte jedno vejce a zasypejte ho lžičkou soli a lžící cukru. Metlou vše prošlehejte a postupně za stálého míchání přilijte teplé mléko a teplou vodu. Do směsi přidejte téměř rozpuštěné máslo a instantní droždí a vše rozmíchejte dohladka. Nakonec přisypejte prosátou hladkou mouku a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Pokud by stále lepilo, přidejte asi 30–50 gramů mouky. Z těsta zformujte kouli, kterou nechte v zakryté míse 1 až 1,5 hodiny kynout.

2. KROK

Z vykynutého těsta vymačkejte vzduch a rozdělte jej na dvě poloviny. Z každé půlky utvořte kouli, na prkénku je zakryjte fólií a nechte 10 minut stát a nakynout. Poté odeberte jednu z koulí, posypejte ji trochou mouky a válečkem ji rozválejte na tenkou placku. Kráječem na pizzu ji po obou stranách rozkrájejte na tenké pramínky, prostředek ale nechte v celku.

3. KROK

Nyní přijde na řadu plnění. Prostřední pruh mezi rozkrájenými pruhy potřete kečupem (nejlépe domácím) či rajčatovou omáčkou a postříkejte ho ze zdobicího sáčku majonézou. Na ni nasypejte trochu na kostičky pokrájeného salámu nebo klobásy. Poté rozmístěte na proužky pokrájenou zelenou papriku a na ni plátky rajčete. Na kolečka rajčete nasypejte několik lžic sterilované kukuřice a vše posypejte jemně nasekaným koprem nebo jinými oblíbenými zelenými bylinkami. Vše nakonec znovu pokropte majonézou a zasypejte jemně nastrouhaným sýrem, který máte rádi.

4. KROK

Těsto nyní uzavřete kolem náplně. To proveďte tak, že berte vždy protilehlé prameny těsta, dvakrát je zakruťte a přeložte přes sebe. Pak vezměte další dva a stejným způsobem je přeložte přes sebe i přes ty dva předešlé. Tímto způsobem uzavřete těsto nad zbytkem náplně. Poté stejným způsobem zpracujte i druhou kouli těsta.

5. KROK

Dva hotové záviny položte na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu kolem 30 až 35 minut dozlatova.

6. KROK

Hotový závin nechte zchladnout, nakrájejte ho na proužky a podávejte jen tak nebo se svou oblíbenou studenou omáčkou.

7. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 573 hlasů
Nahlásit chybu
92 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt