Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehaná pomazánka z tresčích jater à la švédská pomazánka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Šlehaná pomazánka z tresčích jater à la švédská pomazánka - postup přípravy

Poctivá domácí pomazánka vždycky přijde k chuti a ta z tresčích jater je navíc velmi zdravým doplněním jídelníčku. Připravte si ji podle vlastního receptu od paní Anety Vagalové, která se inspirovala klasickou švédskou pomazánkou podle ČSN.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tresčí játra slijte z oleje a nechte okapat. Vložte je do misky, přidejte půl kostky změklého másla, pokrájenou cibulku (nemusíte nijak zvlášť najemno), přihoďte trochu sušené petrželky a lahůdkového droždí a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

2. KROK

Nakonec do směsi nahrubo nastrouhejte jednu nebo dvě kyselé okurky, podle chuti pomazánku případně osolte, promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů